CHRISTA & CARLOS


WAAROM EEN AFSCHEIDSFILM

Lees verder


WERKWIJZE, KOSTEN
EN VOORBEELDEN

Lees verder


DE AFSCHEIDSFILM

Lees verder

  Over de Afscheidsfilm

 • Het begon in 2011 met het vastleggen van bruiloften (BruidBeeld) , sindsdien hebben we honderden bruiloften gefilmd.

  In 2017 kregen wij echter de vraag om een afscheidsfilm te maken voor een gezin waarvan de vader terminaal was. Eerlijkheidshalve moeten we bekennen dat we hier niet direct warm van werden. We zijn bruiloften gewend, een feest van liefde. Daarnaast zijn wij beiden nogal emotioneel aangelegd en hebben wij snel een connectie met mensen. En in alle eerlijkheid, voor ons was de dood een onderwerp waar we niet graag over wilden nadenken.

  Maar na het telefoongesprek met het koppel werd ons één ding duidelijk. We moesten deze film maken!

  We begonnen aan dit nieuwe project. Wij maakten voor dit koppel met hun vijf jonge kinderen een schitterend familiedocument. Een document voor het leven. Een document dat voor elk kind een andere waarde en betekenis had en zal hebben. Een document dat vertelt wie hij was als man, als vader en als vriend.

  De film die wij toen hebben gemaakt voelde aan als het meest waardevolle wat wij ooit hebben gefilmd.

  Twee jaar na het maken van deze afscheidsfilm kregen wij de vraag van een BruidBeeld koppel of wij een film wilde maken van een dierbare die zij hadden verloren. Het resultaat was een 25 minuten durende documentaire die vertoond werd tijdens de uitvaart.

  Dit was het moment waarop wij ons realiseerden dat een afscheidsfilm misschien wel waardevoller is dan een trouwfilm.

  In beiden gevallen gaat het om liefde, en als er iets is wat ons drijft in het leven is het liefde.

  Dus in 2019 was het moment daar, wij besloten om te starten met De Afscheidsfilm.

  DE FOTO'S OP DEZE SITE

  We hebben besloten om geen generieke foto’s te gebruiken omdat het onderwerp hier te persoonlijk voor is. Ook vonden we het niet gepast om de verhalen van onze klanten online te zetten. Vandaar dat wij hebben gekozen voor foto’s die een waarde voor ons persoonlijk hebben. Willen jullie een voorbeeld van een afscheidsfilm zien? Dit kan op aanvraag.